Baaripähkinä logo ilman slogania 2019 pieni.png


Koronan aiheuttamat poikkeukset:Aluefinaaleja ei järjestetä tammikuun 2022 lopussa. Tiedotamme aluefinaaleista lisää kun rajoitukset poistuvat. 


Kauden 2020 finaalit yhdistetään vuoden 2021 finaaleihin. 


  Keskeytyneet kaudet. Jos ravintolan visailukausi 2020 tai 2021 on keskeytynyt eikä finaalia ole pidetty, saavat rankingin kaksi parasta joukkuetta paikan aluefinaaliin 2021. 

Baaripähkinän perusidea


- Viihtyisä ja rento pubivisailukonsepti ympäri Suomea

- Osallistuminen on ilmaista ja visa on suunnattu kaikenikäisille (ravintolan ikärajan puitteissa)

- Pubivisassa on mukana kuvia, musiikkia ja viihdyttäviä kysymyksiä laajasti eri aihealueista

- Jokaisessa ravintolassa on viikkovisoja ja oma finaali jossa ratkaistaan ravintolan mestaruus

- Baaripähkinän SM-finaalissa kohtaavat aluefinaaleiden mestarit kerran vuodessa

 

Baaripähkinä pubivisailun säännöt:


- Joukkuekoko saa olla 1-5 henkeä


- Kännykän ja netin käyttö visan aikana on kielletty


- Visoissa jaetaan ranking-pisteitä joukkuemäärän mukaan käänteisesti (esim. 10 joukkuetta, voittajalle 10 pistettä)


- Ravintolan finaaliin osallistumisoikeuden saa 20 ranking-pisteellä. Finaaliin saavat osallistua vain joukkueeseen kuuluvat jäsenet, jotka ovat olleet mukana joukkueessa kyseisellä kaudella.  


- Ravintolan finaalista ei jaeta enää ranking-pisteitä, joten ranking voittajat selviävät kauden toiseksi viimeisessä visassa.


- Joukkueeseen voidaan lisätä ja hyväksyä jäseniä kapteenin puolesta visailijan "omalla sivulla". Ravintolan omaan finaaliin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, riittää kun saavutte paikalle.


- Säännöt koskevat kaikkia Baaripähkinän visailuformaatteja kuten sportti, musa ja -viihdepähkinä sekä Murhamysteeri. 

 

 


 

Baaripähkinän rakenne:


- 30 kysymystä sekä tasapistekysymys

- 3 osiota

- Kesto noin 1,5 - 2 tuntia


Visan pisteytys:


1.osio: +1/0p.

2.osio: +2/-1p. tieto-rastilla, +1/0p. ilman rastia

3.osio: +3/-2p. supertieto-rastilla, +1/0p. ilman rastia

 
Ranking-pisteet:


- Jaetaan joukkuemäärän mukaan käänteisesti.

- Esim. mukana 12 joukkuetta

- 1.sija 12 pistettä

- 2.sija 11 pistettä

- 3.sija 10 pistettä

- jne...


- Kaikki sähköpostinsa jättäneet joukkueet saavat pisteitä joka visasta.


- Ravintolan finaalista ei jaeta enää ranking-pisteitä. Ranking-voittaja selviää siis viimeisessä tapahtumassa ennen ravintolan finaalia. 


Tasapisteet:


- Jos joukkueet ovat tasapisteissä, kaikille esitettävä tasapistekysymys ratkaisee ranking-pisteet. 


 
Ravintolan visakausi, finaali ja palkinnot:


- Ravintolassa normaali visakausi kestää noin 4-6 kuukautta 

- Osallistumisoikeuden ravintolan finaaliin saa 20 ranking-pisteellä. (Finaaliin voi osallistua myös alle 20-pisteellä mutta tällöin joukkue ei ole oikeutettu finaalipalkintoihin)

- Finaalipäivä ja palkinnot ilmoitetaan visassa screenillä ja ravintolan tiedoissa nettisivulla

 


 

Näin pääset SM-finaaliin:


1. Visaile omassa ravintolassasi siten, että joukkueesi saa vähintään 20-ranking pistettä. Tämä oikeuttaa paikkaan ravintolasi omassa finaalissa.  


2. Voita ravintolasi oma finaali TAI sijoitu kauden rankingissa ensimmäiselle sijalle. Tämä oikeuttaa paikkaan Baaripähkinän aluefinaaleissa. Huomaa, että aluefinaalipaikka voi myös periytyä jos sama joukkue on voittanut useita paikkoja. 


3. Osallistu Baaripähkinän aluefinaaleihin omassa kaupungissasi ja sijoitu visailun kärkipäähän (noin 20-30% parhaista joukkueista pääsee SM-finaaliin)


4. Baaripähkinän SM-finaaliin pääsee noin 60-80 joukkuetta ympäri Suomea ja se järjestetään PK-seudulla maaliskuun puolivälissä 

 

Erikoisvisailuista (kuten sportti, musa- ja viihdepähkinä sekä murhamysteeri) ei pääse aluefinaaleihin. Huomaathan, että kaudet 2020 ja 2021 ovat yhdistetty, joten kauden 2020 finalistit ovat mukana kauden 2021 aluefinaaleissa.

 Tietoa kauden 2020 finalisteille 

 

- Kaikki joukkueet jotka ovat saaneet paikan 2020 aluefinaaliin siirtyvät nyt automaattisesti vuoden 2021 aluefinaaleihin. 

 

- Ravintolan finaalin voittaja sekä rankingin voittaja pääsevät aluefinaaliin 2021.


- Jos ravintolan kausi on keskeytynyt ja finaalia ei ole pidetty, saavat aluefinaalipaikan rankingin kaksi parasta joukkuetta. 

 

Jotta voimme järjestää aluefinaalit ja SM-finaalin turvallisesti ja rajoitusten puitteissa, tapahtumat siirretään vuoden 2022 alkuun. Aluefinaalit järjestetään hajautetusti ympäri Suomea kun koronatilanne sen sallii. SM-finaali järjestetään alustavasti yhtenä isompana tapahtumana PK-seudulla.

 

 


 

 

Tietoa kaudelle 2021


- Ravintolan finaalin voittaja sekä rankingin voittaja pääsevät aluefinaaliin. (Poikkeuksena aluefinaaliin ei pääse erikoisvisoista kuten sportti-, musa- ja viihdepähkinä sekä murhamysteeri)


- Jos ravintolan kausi on keskeytynyt ja finaalia ei ole pidetty, saavat aluefinaalipaikan rankingin kaksi parasta joukkuetta. 


- Jos sama joukkue voittaa useamman finaalipaikan vuoden 2020 tai 2021 aikana niin aluefinaalipaikka periytyy seuraavalle joukkueelle joka on rankingissa ylimpänä.


- Jos joukkueet ovat tasapisteissä, niin voittojen lukumäärä ratkaisee. Jos joukkueilla on sama määrä ranking-pisteitä ja voittoja niin molemmat saavat paikan aluefinaaliin.


Esimerkki: joukkue "Team Ahma" on voittanut keväällä 2021 ravintolan finaalin (tai rankingin) ja sama joukkue voittaa myös syksyllä niin tässä tapauksessa finaalipaikka siirtyy rankingissa ylimpänä oleva joukkueelle (eli rankingin 2.sija) Tai jos ranking 2.sijalla on jo finaalipaikka niin paikka menee 3.sijalle ja niin edelleen. Eli finaalipaikkoja jaetaan 2 kpl keväällä ja 2 kpl syksyllä per ravintola. Jossain ravintoloissa voi olla myös kesäkausi.


HUOM. Ravintolafinaalissa kakkoseksi sijoittuminen ei siis oikeuta minkäänlaiseen jatkopaikkaan.


Baaripähkinän SM-finaali kaudelle 2021 

 

Baaripähkinän aluefinaalit kaudelle 2021 järjestetään kun koronatilanne sen sallii

SM-finaaliin pääsevät aluefinaalien parhaat joukkueet ja se järjestetään alustavasti maaliskuun puolivälissä 2022 Pk-seudulla.

Tapahtumat järjestetään jos koronatilanne ja rajoitukset sen sallivat.  

Kerromme lisätietoa finaaleista viimeistään vuoden 2021 lopussa.
 

Kesäpähkinä 2021 


Poikkeuksellisesti kesällä 2021 ei järjestetä Kesäpähkinää. Normaalit visailut jatkuvat ravintoloissa.


UKK: Joukkueen nimen vaihto?

Joukkueen kapteeni voi vaihtaa joukkueen nimen "oma sivu" osiossa Baaripähkinä.fi sivustolla. Tällöin myös rankingissä oleva joukkueen nimi vaihtuu automaattisesti. 

 

Baaripähkinä-visailujen kysymysten kopiointi, jälleenkäyttäminen tai julkaisu on kiellettyä. Baaripähkinä pidättää kaikki tekijänoikeudet visakysymyksiin ja sisältöön. 


Oikeudet muutoksiin pidätetään. Lisätietoa maililla contact@baaripelit.fi