Baaripähkinä logo ilman slogania 2019 pieni.png

 


 

Baaripähkinän perusidea

 

- Viihtyisä ja rento pubivisailukonsepti ympäri Suomea

- Osallistuminen on ilmaista ja visa on suunnattu kaikenikäisille (ravintolan ikärajan puitteissa)

- Pubivisassa on mukana kuvia, musiikkia ja viihdyttäviä kysymyksiä laajasti eri aihealueista

- Jokaisessa ravintolassa on viikkovisoja ja oma finaali, jossa ratkaistaan ravintolan mestaruus

- Baaripähkinän SM-finaalissa kohtaavat aluefinaaleiden mestarit kerran vuodessa

 

Baaripähkinä-pubivisailun säännöt:

 

- Joukkuekoko saa olla 1-5 henkeä

 

- Kännykän ja netin käyttö visan aikana on kielletty. Joukkue saa pitää pöydällä ainoastaan vastauslomaketta, kyniä, tyhjiä suttupapereita ja juomia. Kiellettyjä ovat mm. älylaite ja muistivihko.

 

- Visoissa jaetaan ranking-pisteitä joukkuemäärän mukaan käänteisesti (esim. 10 joukkuetta, voittajalle 10 pistettä)

 

- Ravintolan finaaliin osallistumisoikeuden saa 20 ranking-pisteellä. Finaaliin saavat osallistua vain joukkueeseen kuuluvat jäsenet, jotka ovat olleet mukana joukkueessa kyseisellä kaudella.  

 

- Ravintolan finaalista ei jaeta enää ranking-pisteitä, joten ranking-voittajat selviävät kauden toiseksi viimeisessä visassa.

 

- Joukkueeseen voidaan lisätä ja hyväksyä jäseniä kapteenin puolesta visailijan "omalla sivulla". Ravintolan omaan finaaliin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, riittää kun saavutte paikalle.

 

- Baaripähkinä-visailujen kysymysten kopiointi, jälleenkäyttäminen tai julkaisu on kiellettyä. Baaripähkinä pidättää kaikki tekijänoikeudet visakysymyksiin ja sisältöön.

 

- Säännöt koskevat kaikkia Baaripähkinän visailuformaatteja, kuten Sportti-, Musa- ja Viihdepähkinä sekä Murhamysteeri. 

 

 


 

Baaripähkinän rakenne:


- 30 kysymystä sekä tasapistekysymys

- 3 osiota

- Kesto noin 1,5 - 2 tuntia

 

Visan pisteytys:


1.osio: +1/0p.

2.osio: +2/-1p. tieto-rastilla, +1/0p. ilman rastia

3.osio: +3/-2p. supertieto-rastilla, +1/0p. ilman rastia

 
Ranking-pisteet:

 

- Jaetaan joukkuemäärän mukaan käänteisesti.

- Esim. mukana 12 joukkuetta

- 1.sija 12 pistettä

- 2.sija 11 pistettä

- 3.sija 10 pistettä

- jne...

 

- Kaikki sähköpostinsa jättäneet joukkueet saavat pisteitä joka visasta.

 

- Ravintolan finaalista ei jaeta enää ranking-pisteitä. Ranking-voittaja selviää siis viimeisessä tapahtumassa ennen ravintolan finaalia. 

 

Tasapisteet:

 

- Jos joukkueet ovat tasapisteissä, kaikille esitettävä tasapistekysymys ratkaisee ranking-pisteet. 

 

 


 

 

Ravintolan visakausi, finaali ja palkinnot:

 

- Ravintolassa normaali visakausi kestää noin 4-6 kuukautta. Kausia voi olla vuoden aikana kolme: Kevät, kesä ja syksy.  

- Osallistumisoikeuden ravintolan finaaliin saa 20 ranking-pisteellä. (Finaaliin voi osallistua myös alle 20 pisteellä, mutta tällöin joukkue ei ole oikeutettu finaalipalkintoihin)

- Finaalipäivä ja palkinnot ilmoitetaan visassa screenillä ja ravintolan tiedoissa nettisivulla

 


 

Näin pääset SM-finaaliin:

 

1. Visaile omassa ravintolassasi siten, että joukkueesi kerää vähintään 20 ranking-pistettä. Tämä oikeuttaa paikkaan ravintolasi omassa finaalissa.  

 

2. Voita ravintolasi oma finaali TAI sijoitu kauden rankingissa ensimmäiselle sijalle. Tämä oikeuttaa paikkaan Baaripähkinän aluefinaaleissa. Huomaa, että aluefinaalipaikka voi myös periytyä jos sama joukkue on voittanut useita paikkoja. 

 

3. Osallistu Baaripähkinän aluefinaaleihin keväällä 2025 omassa kaupungissasi ja sijoitu visailun kärkipäähän (noin 20-30% aluefinaalin joukkueista pääsee SM-finaaliin)

 

4. Baaripähkinän SM-finaaliin pääsee noin 60-80 joukkuetta ympäri Suomea ja se järjestetään keväällä 2025. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.  

 

HUOM. Sporttipähkinästä, Musapähkinästä ja Murhamysteeristä ei pääse aluefinaaliin. Pick&mix-visasta ja Viihdepähkinästä sen sijaan pääsee aluefinaaliin normaalisti.

 


 

 

Tietoa kaudelle 2024

 

- Ravintolan finaalin voittaja sekä rankingin voittaja pääsevät aluefinaaliin. 

 

- Jos ravintolan kausi on keskeytynyt ja finaalia ei ole pidetty, saavat aluefinaalipaikan rankingin kaksi parasta joukkuetta. 

 

- Jos sama joukkue voittaa useamman finaalipaikan vuoden 2024 aikana niin aluefinaalipaikka periytyy seuraavalle joukkueelle joka on rankingissa ylimpänä.

 

- Jos joukkueet ovat tasapisteissä, niin voittojen lukumäärä ratkaisee. Jos joukkueilla on sama määrä ranking-pisteitä ja voittoja niin molemmat saavat paikan aluefinaaliin. 

 

Esimerkki: joukkue "Team Ahma" on voittanut keväällä 2024 ravintolan finaalin (tai rankingin) ja sama joukkue voittaa myös syksyllä ravintolan finaalin. Tässä tapauksessa finaalipaikka siirtyy rankingissa ylimpänä olevalle joukkueelle (eli rankingin 2. sijalle koska jokaisella rankingin voittajalla on jo paikka). Jos rankingin 2. sijalla on jo finaalipaikka, niin paikka menee 3. sijalle jne. Finaalipaikkoja jaetaan siis 2kpl keväällä ja 2kpl syksyllä per ravintola. Jossain ravintoloissa voi olla myös kesäkausi.

 

HUOM. Ravintolafinaalissa kakkoseksi sijoittuminen ei siis oikeuta jatkopaikkaan.

 

Baaripähkinän aluefinaali ja SM-finaali kaudelle 2024

 

Baaripähkinän aluefinaalit järjestetään ravintoloissa ympäri Suomea kevään 2025 aikana. Aluefinaaleihin pääsevät ravintolan finaalin voittaja sekä rankingin voittajat. 

 

SM-finaaliin pääsevät aluefinaalien parhaat joukkueet. Baaripähkinän SM-finaali järjestetään keväällä 2025. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

  

 


 

UKK: Joukkueen nimen vaihto?

Joukkueen kapteeni voi vaihtaa joukkueen nimen "oma sivu" osiossa Baaripähkinä.fi sivustolla. Tällöin myös rankingissä oleva joukkueen nimi vaihtuu automaattisesti. 

 

Baaripähkinä-visailujen kysymysten kopiointi, jälleenkäyttäminen tai julkaisu on kiellettyä. Baaripähkinä pidättää kaikki tekijänoikeudet visakysymyksiin ja sisältöön. 

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Lisätietoa maililla contact@baaripelit.fi